Zastavte sa, bratia

durechova

Komunálne voľby klopú na dvere. Sú to zároveň voľby vyznačujúce sa pomerne vysokou účasťou. A prvé voľby od roku 2016, kedy sa podvodom na voličoch pozliepala ľavopravá, občianskonárodná a slovenskomaďarská vládnuca koalícia, ktorá sa dnes drží pri moci pomocou “odídencov”. V polčase vládnutia budú môcť voliči konečne vyjadriť, čo si o parlamentnom cirkuse pod vedením hlavného šaša skutočne myslia.

Isteže. Mali sme tu voľby do VÚC minulý rok, kde koaličníci chytili na “bendžo”, ale to bol len taký polovýprask – totiž pri nízkej účasti voličov pomerne slabý. Navyše vtedy hlavná radkyňa pre všetko aj s N´draghetou a ďalšími odhaleniami nebola na očiach verejnosti. Pán kapitán dovtedy slintal len na výložky a robil zo seba pre srandu iných šaša, po tom, čo však utrpel úraz pri silnom knísaní sa pri múre nárekov spojený s úderom do hlavy, sranda skončila a začalo zneužívanie moci a zapchávanie úst, nie nepodobné, aké onehdy predvádzal s istou moderátorkou vo večernej Bratislave.

Tretí do partie by sa azda už aj rád videl v prezidentskom paláci, ako občiansky kandidát a jeho koaličníkom by to zrejme ani nevadilo, lebo “kontinuita a stabilita”. Nečudo potom, že im nevadí ani spájanie sa Most-Hídu s najväčšími šovinistami z MKDA (Maďarská kresťansko-demokratická aliancia) vo volebných koalíciach v súčasnosti. Kapitánovi to asi ušlo, keď staval hrádzu proti extrémizmu a vypracovával definíciu antisemitizmu v rozsahu svojej utajenej rigoróznej práce. Že sedí v jednej koalícii so skutočnými extrémistami a šovinistami, to ho zjavne nevyrušuje, ani ďalších “národno-štátne záujmy” (rozumej vlastné) chrániacich politikov tejto garnitúry.

A tak ostáva len veriť, že volič to týmto pánom a dámam spočíta a pošle ich na zaslúžený odpočinok, azda i k Mŕtvemu moru, kde kapitán môže v pokoji prijať i obriezku a stravovať sa do konca života kosher.